Върховната административна прокуратура започва нова проверка по морето. И този път

...
Върховната административна прокуратура започва нова проверка по морето. И този път
Коментари Харесай

И прокуратурата подпука шумните заведения по морето

Върховната административна прокуратура стартира нова инспекция по морето. И този път държавното обвиняване ще ревизира равнището на шума в жилищните зони по Черноморието.  Причина за следващата инспекция са открити позволения, с които е въведен по-късен час за озвучаване от законно позволения. При активността на ВАП в началото са изследвани наредбите, настоящи на териториите на общините от Черноморското крайбрежие.
При това изследване на подзаконовите актове в редакциите, оповестени на съответните интернет-страници, са открити позволения, с които е въведен друг /по-късен/ час, до който е позволено озвучаването.

Намерени са и позволения, в които часовият диапазон на възбраната е диференциран съгласно местонахождението на заведенията за хранене и развлечения с въвеждане на по-ранен час за жилищни зони и на по-късен за курортите, каквото разграничаване законодателят не прави.

Конкретните случаи, разкрити досега касаят териториите на общини Шабла, Каварна, Варна, Несебър и с тях са ангажирани способените окръжни прокуратури.

Ефектът от инспекцията се открива в ограничения, ориентирани към премахване на незаконосъобразните позволения за съблюдаване на задачата на Закона за отбрана от шума в околната среда за основаване на здравословни условия на живот на популацията и запазване на околната среда от звук.

Проверката на ВАП продължава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР